PC&MSX Gebruikersgroep

Nijmegen

Ons animated clublogo Welkom op de

CLUB HOME PAGE

van de PC&MSX Gebruikersgroep Nijmegen.


De PC&MSX Gebruikersgroep Nijmegen is waarschijnlijk één van de oudste computerclubs van Nederland! Ooit begonnen met alleen MSX-computers, maar nu universeler. Het is ook nog een gezellige club, waar leden elkaar helpen. Elke derde zaterdag van de maand houden we onze clubdag, waar leden en bezoekers welkom zijn. (Check voor de data op de Club Dagen pagina!) 

We komen bij elkaar in het Nijmeegse wijkgebouw De Biezantijn. De zaal is op de clubdagen open van 9:00 tot 16:00 uurRond 1985 is onze club begonnen als MSX-hobbyclub. Daar is later het stukje "PC&" voor gekomen. Maar dat 'hobbyclub' is gebleven: we hebben geen bedrijf, maar helpen elkaar graag. Op onze clubdagen zijn we zowel via een bedraad- als een draadloos netwerk aangesloten op Internet. We kunnen onderling bestanden delen, maar het is ook eenvoudig om, eventueel met hulp van andere clubleden, de laatste drivers en/of software updates te zoeken en te downloaden van het Internet.  

De kracht van de club is dan ook duidelijk elkaar helpen. Zowel op software- als hardware gebied. En kunnen we zelf niet direct helpen, dan zoeken we samen een andere oplossing.  Het sociale karakter van de club spreekt de meesten ook aan. Je merkt dat men na een maand elkaar weer opzoekt om even bij te praten. En dat gaat echt niet altijd alleen over computers. Juist die interesse in elkanders bezigheden is net dat beetje extra wat onze club in zich heeft. Dus meer dan het enthousiasme dat we delen in de gemeenschappelijke hobby.Sinds 2015 heeft onze club ook een eigen PC&MSX Facebook pagina en worden updates, tips en trucs daar geplaatst, in plaats van op deze website. Het loont dus de moeite om onze Facebook pagina eens te bezoeken voor de laatste nieuwtjes.

Het updaten van Facebook gaat sneller en eenvoudiger, dan via deze website. We hebben dus besloten om deze pagina alleen te update voor bijvoorbeeld de kalender. Foto's, tips, trucs en andere voor de leden interessante informatie komt op de Facebook pagina. Die is dan ook dynamischer...Een probleem met je computer? Dat is geen probleem voor ons. Kom kennis maken met de club op één van de Club Dagen. Nieuwe leden, die door clubleden geïntroduceerd worden, mogen de eerste keer zonder betalen naar binnen. Geen bekende binnen de club? Geen probleem, je bent altijd welkom en de koffie (of thee) staat klaar.

Binnen de club is meestal wel voldoende expertise aanwezig, om de computer weer in goede staat te krijgen. Ook een goede manier om de club te leren waarderen.


We vragen een vergoeding voor het gebruik van onze materialen van € 1,50 per clubdag.
Een computer elders laten repareren kost een veelvoud daarvan...!

Wie wil mag voor een heel jaar ook in één keer € 15 betalen. Daarmee bespaar je minimaal € 1,50!
Vraag de penningmeester om het bankrekeningnummer!