PC&MSX Gebruikersgroep

Nijmegen

Ons animated clublogo

Ons Logo


Eind jaren "90 van de vorige eeuw (!), is ons logo ontstaan. We zochten iets herkenbaars voor de club om duidelijk te laten zien wie we zijn. Het werd een 3D geanimeerd logo, gemaakt met een programma (3dFX), wat destijds gratis bij een toen nog "snelle" videokaart geleverd werd. 

Het logo werd voor het eerst getoond op een muismat (zie rechts), iets wat je destijds absoluut nodig had met die muizen met een balletje. Zonder wilde het balletje wel eens weigeren te bewegen... Met de optische muizen van tegenwoordig heb je daar gelukkig geen last meer van.    

Het oorspronkelijke logo was rood, maar bij de voorlaatste aanpassing van de website met vooral blauwtinten, zijn de kleuren hierop aangepast. Het logo stelt de eerste karakters van onze naam voor: PC & MSX, waarbij de beiden woorden PC en MSX apart staan en om hun as draaien. Tegelijkertijd draaien de letters afzonderlijk om hun assen. Er is (zoals het betaamd in een 3D programma) gebruik gemaakt van meerdere lichtbronnen, wat de nodige schaduwwerking laat zien tijdens het draaien. Eind jaren "90 stond een computer (wat toen als zware PC bekend stond) daar bijna een volle dag op te stampen. En doen moest je niets anders doen. Multi-tasken was er niet bij...

In de header staat het logo ook afgebeeld, maar dan zonder animatie. Hierdoor oogt het rustiger. Nu terugkijkend naar het plaatje, ziet het er (na bijna 20 jaar!) nog steeds goed uit. Al met al een mooi logo voor onze club.


Ons originele animated clublogo